Lasagna cu carne de vita macinata si legume

de Mihaela11_jo in Lasagna, 6 Feb 2011 | 5347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 18 foi lasagna
  • Cascaval ras sau branza mozzarella rasaPentru sosul de carne cu legume
  • 1/2 kg carne macinata de vita( trecuta de 2 ori prin masina de carne)
  • o ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 8 rosii mari
  • 4 ardei de culori diferite( verzi, rosii, galbeni, albi)
  • 4 dovlecei mici ( zucchini)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite condimente mixte macinate: piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir,foi de dafinPentru sosul alb
  • 1 litru lapte
  • 60 gm unt
  • 80 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit de nucsoara macinata-
  • 6 triunghiuri branza topita( eu am folosit branza “ La vache qui rit”)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de vita macinata si legume:

Sosul de carne cu legume
Se taie marunt ceapa si usturoiul.
Ardeii se taie julien.
Dovleceii se taie in bucati mici.
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se pune intr-o cratita neaderenta uleiul de masline si se adauga ceapa, usturoiul, ardeii si dovleceii si se calesc cca 5 minute; se adauga apoi carnea macinata, sarea, condimentele si se mai lasa inca 5 minute sa se caleasca.
Se adauga rosiile decojite si taiate marunt si se lasa la fiert 20 de minute la foc mic.
Sosul alb
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina ; se prajesc impreuna avand grija sa nu prinda culoare; se adauga laptele treptat si se amesteca incontinuu pentru a nu face cocoloase.
Se adauga sarea si nucsoara; cand laptele incepe sa fiarba se adauga triunghiurile de branza topita.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
Foile de lasagna se fierb in apa cu sare si putin ulei 6 minute.
Se scurge apa si se pun sub robinetul cu apa rece imediat pentru a nu se lipii unele de altele.
Intr-o tava de cuptor adanca si cu dimensiunile de 26/35 cm se adauga 3-4 linguri din sosul de carne cu legume.
Se aseaza un rand de foi de lasagna, avand grija sa se suprapuna putin .
Se acopera cu un strat de sos alb si apoi un strat de sos de carne cu legume.
Se continua la fel: un strat de foi de lasagna, unul de sos alb si unul de sos de carne cu legume.
Se pun 3 straturi de foi alternative de lasagna ( la fiecare strat folosim 6 foi).
Peste ultimul strat se pune sos alb care se presara cu cascaval ras ( sau branza mozzarella) si piper proaspat macinat.
Se da la cuptorul incalzit la 200 de grade 30 de minute pana se rumeneste.
Se serveste calda.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vita macinata si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna delicioasa